Kiedy w maju zaczyna kwitnąć bez, cały Sieraków spowity jest słodkim zapachem. Sierakowski Dziki Bez to koktajl, który nie tylko pięknie pachnie, ale również wspaniale smakuje dzięki owocowym składnikom. Idealny na wiosnę, ale także na chłodniejsze pory roku, kiedy wspomnienie wiosny warto przywołać.

Składniki

  • 50 ml wódki Superior Dwór Sieraków
  • 20 ml syropu Monin Elderflower (dziki bez)
  • ½ cytryny – pokrojonej w ćwiartki
  • 2 truskawki – pokrojone w kawałki
  • kruszony lód

Wykonanie

  1. Cytrynę wraz z syropem rozgnieść mudlerem, a następnie dodać truskawki
  2. Całość zasypać kruszonym lodem
  3. Dolać wódkę i wymieszać ją ze wszystkimi składnikami
  4. Uzupełnić kruszonym lodem
  5. Szklankę udekorować truskawką i cytryną

Wojciech Urbański – wielokrotnie nagradzany na międzynarodowych konkursach zawodowy barman, zdobywca tytułu Bartender World Champion

logo

Strona przeznaczona tylko dla osób pełnoletnich.
Zawiera między innymi opisy napojów alkoholowych oferowanych przez Dom Wina Sp. z o. o.

Czy masz ukończone 18 lat?

* Oświadczam, że jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na przedstawienie treści dotyczących produktów alkoholowych
(W przypadku braku zgody lub braku pełnoletności, prosimy o kliknięcie "NIE")