Sierakowski Jarzębiak skomponowany jest na bazie spirytusu żytniego oraz nalewów na przemrożoną i suszoną jarzębinę, z dodatkiem destylatów owocowych. Dosładzany miodem. Charakteryzuje się jasnobursztynową, lekko opalizującą barwą.
Jarzębiak to jedna z najbardziej klasycznych polskich wódek owocowych, której tradycja wyrobu sięga XVI wieku. Najbardziej znany jarzębiak wyrabiano w XIX wieku w małopolskim Izdebniku. Sierakowski Jarzębiak skomponowany jest na bazie spirytusu żytniego oraz nalewów na przemrożoną i suszoną jarzębinę, z dodatkiem destylatów owocowych. Dosładzany miodem. Charakteryzuje się jasnobursztynową, lekko opalizującą barwą.
Nos: jarzębina, suszone owoce: tarnina, dzika róża, morele, bakalie; miód lipowy, skórka pomarańczowa, korzenie, gruszka i czekoladaUsta: z wyraźnymi miodowymi i korzennymi nutamiPosmak: długi, korzenny, z mocną nutą słodyczy i delikatną goryczką
Strona przeznaczona tylko dla osób pełnoletnich. Zawiera między innymi opisy napojów alkoholowych oferowanych przez Dom Wina Sp. z o. o.
Czy masz ukończone 18 lat?
Nie Tak *
* Oświadczam, że jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na przedstawienie treści dotyczących produktów alkoholowych (W przypadku braku zgody lub braku pełnoletności, prosimy o kliknięcie "NIE")
Informacje o plikach cookie
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...