Whisky Dwór Sieraków 1855 powstała z destylatów jęczmiennego, kukurydzianego żytniego poddanych starzeniu przez 36 miesięcy w starannie wybranych beczkach dębowych. Zachwyca bogatym bukietem, w którym wyczuwalne są aromaty suszonych owoców, rodzynek, pigwy i jabłka subtelnie wzbogacone o nuty cedrowe. Na podniebieniu elegancka i pięknie złożona, o smaku przywodzącym na myśl miód spadziowy, karmel, skórki z jabłek i kokos, z domieszką niuansów dymnych. Finisz jest długi, gładki i korzenny. Sierakowska whisky to nowa, dziewiąta już pozycja w kolekcji alkoholi mocnych opatrzonych logiem sierakowskiego dworu. Widniejąca na etykiecie liczba 1855 to rok odbudowy podkrakowskiego Dworu Sieraków; wówczas nadano mu obecną, murowaną formę.
Nos: suszonych owoców, rodzynek, pigwy, jabłka i cedruUsta: przywołujące na myśl miód spadziowy, karmel, skórki z jabłek i kokos, z domieszką niuansów dymnychPosmak: długi, gładki i korzenny
Strona przeznaczona tylko dla osób pełnoletnich. Zawiera między innymi opisy napojów alkoholowych oferowanych przez Dom Wina Sp. z o. o.
Czy masz ukończone 18 lat?
Nie Tak *
* Oświadczam, że jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na przedstawienie treści dotyczących produktów alkoholowych (W przypadku braku zgody lub braku pełnoletności, prosimy o kliknięcie "NIE")
Informacje o plikach cookie
Ta strona używa plików Cookies. Dowiedz się więcej o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień Cookies w przeglądarce. Czytaj więcej...