Składniki

  • 50 ml Pieprzowej Dwór Sieraków
  • 15 ml gruszkowego syropu Monin
  • 20 ml wody z brzozy
  • 20 ml soku z cytryny
  • woda gazowana
  • opcjonalnie sok z jeżyn lub jabłek
  • rozmaryn lub jabłko do dekoracji

Wykonanie

  1. Cztery pierwsze składniki zamieszać intensywnie w shakerze
  2. Całość przelać do szklanki z kruszonym lodem
  3. Dopełnić wodą gazowaną
  4. Dodać sok z jeżyn lub jabłek (opcjonalnie, dla uzyskania efektu kolorystycznego)
  5. Udekorować gałązką rozmarynu lub jabłkiem

Wojciech Urbański – wielokrotnie nagradzany na międzynarodowych konkursach zawodowy barman, zdobywca tytułu Bartender World Champion

logo

Strona przeznaczona tylko dla osób pełnoletnich.
Zawiera między innymi opisy napojów alkoholowych oferowanych przez Dom Wina Sp. z o. o.

Czy masz ukończone 18 lat?

* Oświadczam, że jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na przedstawienie treści dotyczących produktów alkoholowych
(W przypadku braku zgody lub braku pełnoletności, prosimy o kliknięcie "NIE")