
Palona Sauternes
Intrygujący mariaż polskiej fantazji i francuskiej subtelności w formie eleganckiego i zmysłowego alkoholu długo dojrzewanego w beczkach dębowych
Kolekcja wódek opatrzonych wizerunkiem Dworu Sieraków jest wyjątkowa pod wieloma względami. Są to produkty rzemieślnicze, tzn. wytwarzane w limitowanych ilościach według unikatowych, zastrzeżonych receptur związanych z historią sierakowskiego dworu...
Dwór Sieraków położony na malowniczym Pogórzu Wielickim koło Krakowa był kiedyś centrum ziemskiego majątku. W takich miejscach przez wieki działały gorzelnie, produkując wódki ze zbóż, owoców i ziół. Do tej tradycji nawiązuje marka Dwór Sieraków. Spirytualia są zestawiane z najwyższej jakości destylatów oraz maceratów i nalewów wyrabianych według starych metod. Wiele etapów produkcji odbywa się ręcznie, a niektóre składniki mają lokalny rodowód.
Złożoność smaków sprawia, że wódki z Sierakowa idealnie nadają się do degustacji, ambitnego foodpairingu oraz koktajli.
Dziś w Dworze Sieraków mieści się stylowy, czterogwiazdkowy hotel i restauracja. Można tu odpocząć, zjeść posiłek w restauracji z certyfikatem slow food oraz skosztować naszych wódek na specjalnej degustacji.
Intrygujący mariaż polskiej fantazji i francuskiej subtelności w formie eleganckiego i zmysłowego alkoholu długo dojrzewanego w beczkach dębowych
Ta gatunkowa wódka powstaje w oparciu o starą, małopolską recepturę związaną z obszarem sierakowskiego majątku.
To słodka wódka deserowa o burgundowej barwie oraz wyrazistym smaku i aromacie. Wódka zwana bzówką od wieków gościła na dworskim stole jako eliksir na jesienne i zimowe dni.
Wódka smakowa produkowana ze spirytusu żytniego, wzbogacona kompozycją ziół i korzeni.
Mieszanka destylatów zbożowych (kukurydziano-żytnio-jęczmiennych) dojrzewa w beczkach dębowych po bourbonie przez 36 miesięcy.
Wódka Palona z kolekcji pułkownika robiona jest ze spirytusu żytniego z prażonych ziaren, z dodatkiem karmelu i kompozycji zmacerowanych ziół.
To wódka czysta, powstająca na bazie spirytusu uzyskanego z polskich ziemniaków. Wódkę charakteryzuje gładkość i subtelność.
Subtelna i złożona, zawdzięczająca swój smak połączeniu destylatu śliwkowego z maceratem robionym na tarninie czyli dzikiej śliwce.
Sierakowski Jarzębiak skomponowany jest na bazie spirytusu żytniego oraz nalewów na przemrożoną i suszoną jarzębinę, z dodatkiem destylatów owocowych.
Strona przeznaczona tylko dla osób pełnoletnich.
Zawiera między innymi opisy napojów alkoholowych oferowanych przez Dom Wina Sp. z o. o.
Czy masz ukończone 18 lat?
* Oświadczam, że jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na przedstawienie treści dotyczących produktów alkoholowych
(W przypadku braku zgody lub braku pełnoletności, prosimy o kliknięcie "NIE")