W czasie tegorocznych targów gastronomicznych Sirha 2019 w Lyonie odbył się jeden z najbardziej prestiżowych europejskich konkursów kulinarnych – Bocuse d'Or. W tym roku po raz pierwszy Akademia Bocuse d'Or Poland miała okazję zaprezentować się w strefie dla profesjonalistów Chefs Village podczas Wielkiego Finału konkursu.

Na targach przygotowano stoisko Have a Taste of Poland, na którym najlepsi polscy szefowie kuchni pod batutą Adama Chrząstowskiego, prezydenta Akademii Bocuse d'Or Poland, Łukasza Konika, Tomasza Milewskiego i Michała Soliwody serwowali dania polskiej kuchni.

Miło nam ogłosić, że wśród wybranych produktów prezentowanych na stoisku Have a Taste of Poland znalazła się Wódka Dwór Sieraków, która dopełniła smak przygotowanych dań.

Szefowie kuchni zaskoczyli wspaniałymi potrawami tradycyjnymi kuchni polskiej. Zainspirowani dawnymi staropolskimi recepturami wykorzystując nowoczesne techniki, skomponowali wyjątkowe menu, które zarówno wizualnie, jak i smakowo robiło ogromne wrażenie na degustujących.

Na koniec nie zabrakło oczywiście wspólnych zdjęć z organizatorami i uczestnikami konkursu oraz podarunków. Christophe Bacquie, prezydent honorowy jury Bocuse d'Or final 2019, nie opuścił stoiska z pustymi rękoma, ale z naszą Wódką Paloną Pułkownika Boruty.

  • 1_finalisci
  • 2_uczestnicy
  • 4_Christophe-Bacquie
  • 5_Jerome-Bocuse
  • 6_produkty
  • 7_Patrick-Chevallot2
  • 8_Jerome-Bocuse-z-ekipa

logo

Strona przeznaczona tylko dla osób pełnoletnich.
Zawiera między innymi opisy napojów alkoholowych oferowanych przez Dom Wina Sp. z o. o.

Czy masz ukończone 18 lat?

* Oświadczam, że jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na przedstawienie treści dotyczących produktów alkoholowych
(W przypadku braku zgody lub braku pełnoletności, prosimy o kliknięcie "NIE")