Deser w Sierakowie
40 ml Wódki z Beczki
20 ml Cynaru
10 ml syropu migdałowego
10 ml syropu cynamonowego
łyżeczka konfitury pomarańczowej z Sierakowa
10 ml soku z cytryny
Ta wódka nawiązuje do polskiej tradycji spirytualiów starzonych w drewnie. Mieszanka destylatów zbożowych (kukurydziano-żytnio-jęczmiennych) dojrzewa w beczkach dębowych po bourbonie przez 36 miesięcy. Alkohol charakteryzuje waniliowy aromat i jasnobursztynowa barwa. Wódka ukazuje się na rynku w limitowanych edycjach ponieważ nastaw z każdej beczki ma nieco inny charakter. Informacja o serii znajduje się na etykiecie.
Nos: aromaty żyta i kukurydzy, wzbogacone słodkimi nutami wanilii, jabłek, gruszek, suszonych śliwek oraz karmelu
Usta: krągłe, delikatnie słodkie i pikantne
Posmak: długi i elegancki
40 ml Wódki z Beczki
20 ml Cynaru
10 ml syropu migdałowego
10 ml syropu cynamonowego
łyżeczka konfitury pomarańczowej z Sierakowa
10 ml soku z cytryny
wersja 1 – grejpfrutowa
50 ml Wódki z beczki Dwór Sieraków
1 łyżka cukru
8–10 kropli grejpfrutowego bittersa
kilka kropli wody
30 ml Wódki z Beczki
30 ml Campari
30 ml czerwonego vermouthu
50 ml Wódki z beczki Dwór Sieraków
8–10 listków świeżej mięty
1–2 łyżeczki cukru trzcinowego
½ limonki
Strona przeznaczona tylko dla osób pełnoletnich.
Zawiera między innymi opisy napojów alkoholowych oferowanych przez Dom Wina Sp. z o. o.
Czy masz ukończone 18 lat?
* Oświadczam, że jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na przedstawienie treści dotyczących produktów alkoholowych
(W przypadku braku zgody lub braku pełnoletności, prosimy o kliknięcie "NIE")