Cukier nasączony bittersem i wodą rozcieramy za pomocą mudlera. Dodajemy kostki lodu i Wódkę z beczki. Intensywnie mieszamy. Dekorujemy skórką grejpfruta.

wersja 2 – czekoladowa
50 ml Wódki z beczki Dwór Sieraków
1 łyżka cukru
8–10 kropli czekoladowego bittersa
kilka kropli wody

Cukier nasączony bittersem i wodą rozcieramy za pomocą mudlera. Dodajemy kostki lodu oraz Wódkę z beczki. Intensywnie mieszamy. Dekorujemy skórką pomarańczy.

Ten koktajl uznawany jest za prawdziwy klasyk, ponieważ pierwsze przepisy na jego wykonanie pojawiły się już pod koniec XIX wieku! Delikatne, ulatniające się z Wódki z beczki Dwór Sieraków aromaty wzmacniamy grejpfrutowym lub czekoladowym bittersem. Subtelną goryczkę przełamujemy jedną łyżeczką cukru. To typowy drink dla Panów, którzy mają doświadczone podniebienia.

Wojciech Urbański