Ten stosunkowo młody drink, znany też jako Breakfast Martini, powstał w 2000 roku. Wymyślił go Salvatore Calabrese, barman pracujący w hotelu The Lanesborough w Londynie. W naszej wersji recepturę wzbogaca dodatek rzemieślniczej pomarańczowej konfitury powstałej w kuchni Dworu Sieraków.

Składniki

Wykonanie

  1. Składniki umieścić w shakerze
  2. Intensywnie zmieszać
  3. Kieliszek z koktajlem ozdobić pomarańczą

Wojciech Urbański – wielokrotnie nagradzany na międzynarodowych konkursach zawodowy barman, zdobywca tytułu Bartender World Champion

logo

Strona przeznaczona tylko dla osób pełnoletnich.
Zawiera między innymi opisy napojów alkoholowych oferowanych przez Dom Wina Sp. z o. o.

Czy masz ukończone 18 lat?

* Oświadczam, że jestem osobą pełnoletnią i wyrażam zgodę na przedstawienie treści dotyczących produktów alkoholowych
(W przypadku braku zgody lub braku pełnoletności, prosimy o kliknięcie "NIE")